január 21, 2020

Csapatépítés irodalomterápiával

Szeretnétek kimozdulni az irodából és a munkán kívül másról is beszélgetni? Szeretnétek egy saját könyvklubot, ahol jobban megismerhetitek egymást, és vezetett beszélgetéseken keresztül juthattok el a szövegtől saját magatokig és az egymás közti kapcsolódásokig? Egy rendhagyó csapatépítő foglalkozás során most lehetőségetek van minderre!

Miért jó a csapatépítő irodalomterápia?

Csapatépítő foglalkozásokra egyre több cég és szervezet küldi a munkatársait, ami nagyon jó és fontos cselekedet. Sokan azonban tehernek élik meg és kötelező, kipipálandó feladatnak tekintik ezeket a programokat. Az irodalomterápiás csapatépítő foglalkozás során a figyelem a mélyebb, valós emberi kapcsolatokra irányul, és a beszélgetés nem csupán egy pillanatnyi játék, hanem igazán hatékony és tartós változásokat képes elindítani.

Mi a célja a csapatépítő irodalomterápiának?

A foglalkozás célja, hogy az együtt töltött időn és a beszélgetéseken keresztül a csoporttagok közelebb kerüljenek egymáshoz, mélyebben megismerjék egymást, és közös élményeket szerezzenek. A foglalkozások eredményeképp növekszik az empátia és az egymásra hangolódás képessége, erősödik az összetartozás-érzés, mindez pedig segít megteremteni a hatékony és kiegyensúlyozott légkört a foglalkozáson kívüli munka területén is.

Mi történik egy ilyen  foglalkozáson?

A két napos foglalkozás ideje alatt számos hazai és világirodalmi mű segítségével beszélgetünk és végzünk egyéni vagy csoportos gyakorlatokat. A szövegek kiindulási pontként és vezérfonálként szolgálnak a folyamat során, általuk teremtünk meg és dolgozunk fel különböző szituációkat. A foglalkozáson kiemelt szerepet kap a csoporttagok közti kommunikáció, a csoportos helyzetekben való aktív részvétel és az aktív egymásra figyelés.

Kiknek ajánlom?

  • Frissen formálódott csapatoknak, ahol a tagok még nem ismerik egymást olyan jól, és szeretnének ezen változtatni, közelebb kerülni egymáshoz.
  • Hosszabb idő óta együtt dolgozó csapatoknak, akik szeretnék jobban megismerni a másik embert a közös munka mögött, ezáltal új szintre emelni a kapcsolatokat és fokozni a munka hatékonyságát.
  • Összeszokott, jól működő csapatoknak, amik tagjai igénylik egymás és önmaguk folytonos újabb és mélyebb megismerését, ezzel erősítve az emberi és munkaköri kapcsolatokat.

Jelentkezés, ajánlatkérés

E-mailben a kitti.jakobovits@gmail.com címen. A levélben feltüntetendő fontosabb információk: 

  • a cég/szervezet/csapat neve
  • a csoport körülbelüli létszáma, összetétele (életkor, nem)
  • helyszín (van lehetőség terembérlése, de igény szerint külső helyszínen is megoldható)
  • lehetséges időpontok
  • egyéb speciális igények (a tematika bizonyos kereteken belül igény szerint személyre szabható)

kulcsszavak: ismerkedés, egymásra hangolódás, empátia, kapcsolatok mélyítése, összetartozás erősítése

1
COPYRIGHT © jakobovitskitti.hu