január 21, 2020

Kommunikációfejlesztő tréning irodalomterápiával

Ha valami különleges módszert kerestek a csapatotok kommunikációs fejlesztésére, akkor válasszátok az irodalomterápiát! A tréning során rengeteget olvasunk és írunk közösen annak érdekében, hogy a végére megtanuljatok egy nyelvet beszélni!

Mi a célja a tréningnek?

A foglalkozáson a kommunikációs készségek fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt, azon belül az asszertív kommunikáció elsajátítására, az empátia és a tudatelmélet előmozdítására és a hatékony és pontos információátadásra. A cél a gördülékeny és hatékony közös munka mellett az önismeret mélyülése és a csoporttagok kiegyensúlyozott és békés kommunikációja.

Mi történik a kommunikációfejlesztő irodalomterápiás tréningen?

A két napos tréning során aktív és receptív irodalomterápiás eszközökkel térképezzük fel és fejlesztjük a csoport kommunikációs készségeit. Ez azt jelenti, hogy a szövegek olvasása mellett nagyobb hangsúlyt kapnak az írásos feladatok is, amelyek nagyon jó gyakorlási felületet adnak az önkifejezés számára. Az olvasott szövegek és az írásgyakorlatok lehetőséget adnak egyrészt arra, hogy megtanuljunk belehelyezkedni a másik helyzetébe, az ő szemével nézni a világot, ezáltal jobban megérteni őt és a közös munkában vállalt szerepét, másrészt hogy társaink felé sikeresebben kommunikáljuk a sajátjainkat.

Kiknek ajánlom?

  • Olyan csoportoknak, ahol régóta akadozik a csoportközi kommunikáció, ezáltal csökken a hatékonyság és a munkával való elégedettség.
  • Újonnan formálódott csoportoknak, ahol még nem alakultak ki a kommunikációs sémák, és szeretnék már az alapoktól jól csinálni.

Jelentkezés, ajánlatkérés

E-mailben a kitti.jakobovits@gmail.com címen. A levélben feltüntetendő fontosabb információk: 

  • a cég/szervezet/csapat neve
  • a csoport körülbelüli létszáma, összetétele (életkor, nem)
  • helyszín (van lehetőség terembérlése, de igény szerint külső helyszínen is megoldható)
  • lehetséges időpontok
  • egyéb speciális igények (a tematika bizonyos kereteken belül igény szerint személyre szabható)

kulcsszavak: kommunikációfejlesztés, asszertivitás, tudatelmélet (ToM), empátia, hatékonyság, pontosság, kifejezőképesség

1
COPYRIGHT © jakobovitskitti.hu