január 26, 2023

IRODALOMTERÁPIA ÉS ALKOTÁSLÉLEKTAN

“Ami megtörténik az emberrel, vagy amit tesz, amit vele tesznek, amit szeretne, amit tapasztal, érez, lát, hall: azt mind átéli, tudomásul veszi, reagál rá, visszagondol rá, rendezni próbálja, hordozza, építi, szóval éli az életét. Alighanem ilyen értelemben képzeltem el magamnak hétévesen az írói pályát: hogy majd a létezés-szakmában dolgozom.” (Ottlik Géza)

2023 márciusától új, 12 alkalmas irodalomterápiás önismereti csoportot indítok az irodalom területén alkotók számára. Az alkalmak során az alkotáslélektan által kutatott területekre – az irodalmi mű keletkezésének lélektani körülményeire, az alkotás folyamatának belső dinamikájára, az írói, művészi létezés intra- és interperszonális dilemmáira – koncentrálunk. A csoport nem íróműhely, elsősorban nem saját szövegekkel és semmiképp sem szerkesztői vagy esztétikai minőségben gondolkodunk, hanem a pszichológiai tanácsadás és az önismereti csoportok struktúrájában dolgozunk.

Csoportvezető: Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeuta, tanácsadó szakpszichológus-jelölt, csoportanalitikus csoportvezető-jelölt

 A csoport létszáma korlátozott (maximum 12 fő). A csoport zárt jellegéből adódóan a kezdés után már nem lehet bekapcsolódni, valamint a résztvevőket hiányzáskor is terheli a díjfizetési kötelezettség. A csoportba kerülést első interjú előzi meg a csoportvezetővel.

Helyszín: Kapcsolat Ambulancia, 1062 Budapest, Bajza utca 56.

Időpontok: egymást követő szerdánként, 18:15-20:15.

Első alkalom: 2023. március 1.

Utolsó alkalom: 2022. május 17.

További információk és jelentkezés: rövid bemutatkozással és a jelentkezési szándék megfogalmazásával a kitti.jakobovits@gmail.com e-mail címen.

COPYRIGHT © jakobovitskitti.hu